Zwemniveaus

De regulieren lessen bestaan uit een groepje met maximaal 9 kinderen. De lessen duren 45 minuten waarvan de laatste 5 minuten de kinderen zelf mogen oefenen. Op het moment dat je start met zwemles begin je altijd in het groepje watergewenning*

Vanuit watergewenning stroom je door naar eend – kikker –zeehond – walvis. In de walvis groep word je klaar gestoomd voor het afzwemmen voor A. Daarna hebben wij nog B en C groepen. Bij elke stap krijgen de kinderen een eigen ontworpen diploma. De lessen duren 45 minuten waarvan de laatste 5 minuten de kinderen zelf mogen oefenen.

*tenzij je al ergens anders zwemles hebt gehad dan kun je komen voorzwemmen in overleg met de lesgever en word je ingedeeld in het goede zwemniveau.

Watergewenning

In deze groep is het belangrijk dat het kind watervrij wordt. Dat betekend dat hij/zij onder water durft te gaan, kan drijven op de buik en de rug, vanaf de kant durft te springen en van de glijbaan durft te gaan. Ook word er een begin gemaakt met spetterbenen (borstcrawl benen)

Eend

In deze groep word er een begin gemaakt met het aanleren van de kikkervoeten (enkelvoudige rugslag) De de spetterbenen worden uitgebreid door middel van je armen te gebruiken. (borstcrawl) en worden alle aspecten van watergewenning verder uitgebreid.

Kikker

De kikkervoeten worden nu ook geoefend op de buik ligging waarbij soms de armen ook worden gebruikt. (schoolslag) Alle aspecten van de eend worden verder uitgebreid waarbij het voornamelijk om de techniek gaat.

Zeehond

De zeehond oefent in het diepe gedeelte waar ze niet kunnen staan zodat er meer kracht wordt opgebouwd. Alle aspecten van de kikker worden verder uitgebreid en word begin gemaakt met het duiken. Ook word er in het diepe gedeelte soms zonder hulpmiddelen gezwommen.

Walvis (A groep)

Dit is de laatste groep voor dat je gaat afzwemmen. Hier word er gelet op een goede techniek met een stukje uithoudingsvermogen. De kinderen leren duiken door een duik zeil. Als alles goed gaat geeft de lesgever aan dat je kleding aan mag

B & C

Zowel bij B en C word er geoefend op de vaardigheden die ze voor het examen moeten kunnen. In vergelijking met Diploma A is het programma uitgebreider. zoals iets meer op kracht en de puntjes op de i zetten wat betreft de techniek van de kinderen.

 

Privégroepje

Een privégroepje bestaat maximaal uit 3 kinderen. In een privégroepje krijgt uw kind meer aandacht van de lesgever. De les duurt 30 minuten.

In deze groepen worden ook gewoon de niveaus van hierboven gebruikt.

Bekijk andere pagina's

Heb je een vraag over onze zwemschool?

31 316 820 364 Contact