Zwemniveaus

De zwemlessen bestaan uit een groepje met maximaal negen kinderen. De lessen duren 45 minuten waarvan de laatste vijf minuten de kinderen zelf mogen oefenen. Op het moment dat je start met zwemles begin je altijd in het groepje watergewenning*

Vanuit watergewenning stroom je door naar eend – kikker –zeehond – walvis. In de walvis groep word je klaargestoomd voor het afzwemmen voor zwemdiploma-A. Daarna hebben wij nog zwemles-groepen B en C. Bij elke stap krijgen de kinderen een eigen ontworpen zwemdiploma. De lessen duren 45 minuten waarvan de laatste vijf minuten de kinderen zelf mogen oefenen.

*tenzij je al ergens anders zwemles hebt gehad dan kun je komen voorzwemmen in overleg met de lesgever en word je ingedeeld in het goede zwemniveau.

Watergewenning

In deze groep is het belangrijk dat het kind watervrij wordt. Dat betekent dat hij/zij onder water durft te gaan, kan drijven op de buik en de rug, vanaf de kant durft te springen en van de glijbaan durft te gaan. Ook wordt er een begin gemaakt met spetterbenen (borstcrawl benen)

Eend

In deze groep wordt er een begin gemaakt met het aanleren van de kikkervoeten (enkelvoudige rugslag) De de spetterbenen worden uitgebreid door middel van je armen te gebruiken. (borstcrawl) en worden alle aspecten van watergewenning verder uitgebreid.

Kikker

De kikkervoeten worden nu ook geoefend op de buikligging waarbij soms de armen ook worden gebruikt. (schoolslag) Alle aspecten van de eend worden verder uitgebreid waarbij het voornamelijk om de techniek gaat.

Zeehond

De zeehond oefent in het diepe gedeelte waar ze niet kunnen staan zodat er meer kracht wordt opgebouwd. Alle aspecten van de kikker worden verder uitgebreid en wordt begin gemaakt met het duiken. Ook wordt er in het diepe gedeelte soms zonder hulpmiddelen gezwommen.

Walvis (A groep)

Dit is de laatste groep voor dat je gaat afzwemmen. Hier wordt er gelet op een goede techniek met een stukje uithoudingsvermogen. De kinderen leren duiken door een duikzeil. Als alles goed gaatm, geeft de lesgever aan dat je kleding aan mag

B & C

Zowel bij B en C wordt er geoefend op de vaardigheden die ze voor het examen moeten kunnen. In vergelijking met zwemdiploma A is het programma uitgebreider. Zoals iets meer op kracht en de puntjes op de i zetten wat betreft de techniek van de kinderen.

 

Zwemles op maat

Een zwemles op maat groep bestaat maximaal uit drie kinderen. In een op maat groep krijgt uw kind net wat meer aandacht van de lesgever. De les duurt dertig minuten.

In deze groepen worden ook gewoon de niveaus van hierboven gebruikt.

Bekijk andere pagina's

Heb je een vraag over onze zwemschool?

31 316 820 364 Contact